top of page

Utdanning

 

Det finnes to institusjoner i Norge som tilbyr videreutdanning innen sårbehandling for helsepersonell: Høgskolen på Vestlandet ( Campus Haugesund)  og Universitetet i Sørøst Norge - USN - Campus Drammen.

 

Klikk på bildene nedenfor for å få mer informasjon om utdanningen. Begge videreutdanningene teller 30 studiepoeng men legg merke til at de ikke koster det samme.  Programmet ved Høgskolen på Vestlandet er adskillig rimeligere selv om kvaliteten av utdanningen holder samme faglige standard. Det er i hovedsak sykepleiere og fotterapeuter som tar denne videreutdanningen men det er etterhvert økende interesse også blant leger for denne utdanningsmuligheten.

 

Universitetet i Sørøst Norge er den eneste som tilbyr videreutdanning innen diabetes fot for fotterapeuter. Se linken nederst på denne siden.

wounds utdanning 2.PNG
wounds utdanning 3.PNG

Linken for videreutdanning innen diabetes fot for fotterapeuter kommer man til ved å klikke på bildet nedenfor. Studiestedet er USN- Campus Drammen.  Vær oppmerksom at opptakskrav er blant annet generell studiekompetanse og autorisasjon som fotterapeut samt minimum 2 års praksis som fotterapeut. NB! Søkere må ha tilgang til pasienter med diabetes under studietiden.  Merk at en også kan søke om opptak på grunn av realkompetanse.  I slik tilfelle må søker være 25 år eller og ha minimum 5 års relevant arbeidserfaring.

wounds utdanning 4.PNG

Studieprogrammet ved Høgskulen på Vestlandet bruker den nettbaserte boken "Sår og hud - Praktisk pleie og behandling av kroniske sår" som studie kompendie. Klikk på bildet ovenfor for å komme til Gyldendal Akademisk. Her kan du prøve nettstedet kostnadsfritt i 1 time eller kjøpe tilgang til boken for ett år om gangen.

bottom of page